viernes, 29 de abril de 2011

SEGRE: INDEPENDENTS COPEN LES 5 LLISTES DE CONVERGENCIA DE LA FRANJA


Convergència Democràtica de la Franja ha incorporat candidats independents i no afiliats al partit en la majoria de llocs de les llistes que presenta als cinc municipis a què opta: Fraga, Benavarri, Pont de Montanyana,Areny i Sopeira.


A la capital del Baix Cinca, l’alcaldable és Francisco José Tejero Costa, afiliat al partit, a Sopeira és l’independent José María Moré Abad i a Pont de Montanyana és Javier Bergua Salazar (també independent). A Benavarri iAreny les llistes estan encapçalades per Abel Manuel Roy Perdiz (no militant) i Carlos Barrull Perna i no pels noms que va publicar aquest diari, per error, en l’edició d’ahir.


A Pont de Montanyana, Areny, Sopeira i Benavarri repeteixen com a candidats els actuals alcaldes socialistes: Ricard Armengol, Miguel Gracia, José María Ariño iAlfredo Sancho.


A la capital del Baix Cinca no repetirà José Luis Moret, del Partit Popular, i serà rellevat per Santiago Escandil Solanes. Pel Partit Socialista sí que seguirà el que va ser alcalde Vicente Juan .A Fraga també hi ha llistes d’Izquierda Unida, el Partit Aragonès i la Chunta Aragonesista.

jueves, 28 de abril de 2011

SEGRE: CONVERGÈNCIA DE LA FRANJA, AMB LLISTES AMB 5 MUNICIPIS







Convergència Democràtica de la Franja (CDF) es presentarà a les pròximes eleccions municipals als municipis de Fraga, el Pont de Montanyana,Areny, Benavarri i Sopeira. La llista de CDF a la capital del Baix Cinca està encapçalada per Francisco José Tejero Costa; la d’Areny, per Miguel García Ferrer; Alfredo Sancho Guardia lidera la de Benavarri, i Javier Bergua Salazar és l’alcaldable pel Pont de Montanyana.A Sopeira, la formació vinculada a CDC es presenta amb un únic candidat, José Maria Moré Abad, per a un consistori de tres edils. Aquests seran els primers comicis locals en què Convergència Democràtica de la Franja presentarà candidatures des de la constitució del partit, l’any 2009. En tots aquests municipis, la formació vinculada a CDC es presentarà als comicis contra al menys tres llistes més del PSOE, PP, PAR i CHA, tret del cas de Fraga, on es presenten un total de sis formacions polítiques. L’eurodiputat de CiU i economista RamonTremosa apadrina la candidatura de CDF aAreny a l’ocupar l’últim lloc de la candidatura. S’ha de recordar que el secretari general adjunt de CDC i actual conseller d’Interior, Felip Puig, també va apadrinar la constitució de Convergència Democràtica de la Franja fa dos anys. Aquesta formació política té entre els seus objectius la defensa i la promoció de la llengua catalana als territoris d’Aragó limítrofs amb Catalunya.
DE: http://sapeira.blogspot.com/2011/04/cdf-la-franja-candidats-que-ballen.html

DIARIO DEL ALTO ARAGÓN: NUEVE PARTIDOS PRESENTAN LISTAS EN DIFERNTES LOCALIDADES DE RIBAGORZA



Luis Rabal, alcalde de Secastilla, encabeza ahora la lista del PP en Benabarre

ELENA FORTUÑO
GRAUS.- Las candidaturas ribagorzanas suman nuevas siglas y presentan listas renovadas de cara a los próximos comicios municipales. Es significativa la incorporación del partido Convergencia Democrática de la Franja que pasa a presentar candidaturas en distintos municipios de la zona oriental de Ribagorza como Benabarre, Arén, Puente de Montañana o Sopeira. En Benabarre, donde vuelve a presentarse Alfredo Sancho como cabeza de lista del PSOE, destaca la presencia del hasta ahora alcalde de Secastilla y diputado provincial Luis Rabal, encabezando la candidatura del PP en la capital cultural ribagorzana.

En Benasque, se presenta a la reelección por el PAR el alcalde, José Ignacio Abadías, que repite al igual que el cabeza de lista del PSOE, José Castán; y el de IU, Rafael Cortés. Sin embargo, Luis Blanco, único concejal "popular" en el Consistorio benasqués, es sustituido como cabeza de lista de la nueva candidatura del PP por Luz Gabás. Blanco, por su parte, encabeza otra lista, en este caso bajo las siglas de Ciudadanos de Centro Democrático. La villa benasquesa presenta así cinco listas distintas a estos comicios municipales.

Respecto a nuevos partidos, hay que referirse a la Agrupación de Electores de Foradada del Toscar (AELEF), creada con motivo de los próximos comicios.

En Graus, la alcaldesa María Victoria Celaya encabeza la lista del PSOE, y el PP y el PAR siguen apostando por sus números uno: José Antonio Lagüens y Roque Vicente, respectivamente. En los tres partidos cambia el número dos, con Ignacio Mariñosa (PSOE), Ramón Supervía (PP) y Joaquín Gairín, independiente ahora con el PAR, después de presentarse, también como independiente, en las dos últimas listas del PSOE, con quien fue concejal entre 2003 y 2008. La lista de CHA en la capital ribagorzana se modifica sustancialmente y Jesús Sampériz, que se presenta de número tres por Chunta en Benabarre, deja su puesto en cabeza a Conchi Girón.

La mayoría de los actuales alcaldes ribagorzanos se presentan a la reelección. Además de los citados, vuelven a encabezar sus listas el de Campo, Eusebio Echart (PAR); el de Torre la Ribera, José Franch (PSOE); las de Capella y Castejón de Sos, Ángela Sarriera y María Pellicer (ambas del PSOE); el de Laspaúles, Juan Ignacio Espot (PP); el de Estopiñán, Antonio Lloan (PP); Santaliestra, Javier Mur (CHA) o Puebla de Castro, Javier Altemir (PAR), entre otros muchos. Destaca la marcha de Alberto Lamora (PP), alcalde de Isábena, que cede el testigo a Alfonso Nasarre al frente de la candidatura.

HERALDO DE ARAGÓN: CONVERGENCIA DEMOCRÁTICA DE LA FRANJA DESEMBARCA EN EL PIRINEO





miércoles, 27 de abril de 2011

CANDIDATURA CDF 2011






CONVERGENCIA DEMOCRATICA DE LA FRANJA (CDF)

Llista previsible amb uns membres que es presenten per primer cop a unes municipals, però que ja es veia que es presentarien. Per un altra banda, llista inesperada desprès de diverses baixes que s'han comentat pels bars del poble. Com a punts forts té el cap de llista de CDF i a l'Eurodiputat Ramon Tremosa i la seva Sra, la Maria Rosa Pons

2011

1. DON CARLOS BARRULL PERNA
2. DON ANGEL DANIEL PERELLA ZANUY
3. DON NICOLAE CONEA
4. DON JUAN BLAS PERELLA ZANUY
5. DOÑA CARMEN PERNA GRAU
6. DOÑA MARIA ROSA PONS VILARASAU (Independiente)
7. DON RAMON TREMOSA BALCELLS (Independiente)
Suplentes:
1. DON SERGI FERRER AMOROS (Independiente
)

CANDIDATURAS CHA 2007-2011





CHUNTA ARAGONESISTA-CHA



Amb un únic regidor durant 8 anys que ara va de suplent, el cap de llista és un històric de la CHA a Osca i a la Ribagorça i ara s'estrena com a cap de llista d'Areny buscant continuar com a regidor o augmentar el nombre. La llista compta amb històrics com Jesús, Lur i Enrique i la renovació de la resta de la llista.



2011

1. DON JESUS GRACIA GARUZ
2. DOÑA LUR SARASOLA AUMANN
3. DON DENNIS PASCUAL NEUMANN
4. DOÑA ANA MARIA GONELL CERVERA
5. DON JUAN ENRIQUE PIEDRA BONET
6. DON MANUEL PASCUAL TSCHUDIN
7. DON FRANCISCO PEREZ ZARAGOZA
Suplentes:
1. DON CARLOS PASCUAL ANMELLA

2007
DON CARLOS PASCUAL ANMELLA
DOÑA MARTA GRAU PALACIN
DON EDUARDO PALACIN NAVARRO
DOÑA LUR SARASOLA AUMANN
DON JESUS GRACIA GARUZ
DON JUAN ENRIQUE PIEDRA BONET
DON FRANCISCO PEREZ ZARAGOZA
SUPLENTES:
DON SUA SARASOLA AUMANN

CANDIDATURAS PP 2007-2011









PARTIDO POPULAR (P.P)


La llista del PP a l'Ajuntament d'Areny és una llista previsible, tot i la renovació quasi total dels seus membres. Sols repeteix el cap de llista i regidor del PP i el número 2 que ara va de número 3, com a històrics.



2011
1. DON JAVIER PUYANE BURGUES
2. DON JAIME ORTONOVES GIL
3. DON JOSE GRAU SOLANA
4. DOÑA EMILIA SOFIA CIVEIRA MURILLO
5. DOÑA MARIA CRISTINA FARRE RUSTARAZO
6. DOÑA AMPARO RUSTARAZO LOPEZ
7. DOÑA AMPARO GONZALEZ ALCALDE


2007
DON JAVIER PUYANE BURGUES
DON JOSE GRAU SOLANA
DON BASILIO PERELLA ZANUY
DON JOSE MARIA FERRER BERNADO
DON JOAQUIN ALOS ADILLON
DON JOSE MILLAN ACERO
DON FERNANDO MARTINEZ MARTINEZ

CANDIDATURAS PSOE 2007-2011






PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (PSOE)


La llista del PSOE a l'Ajuntament, amb 5 regidors dels 7 de l'Ajuntament i majòria absoluta durant moltes legislatures és una llista previsible. Com en legislatures anteriors Miguel, Joaquín i Antonio continuen al capdavant del projecte. Les sorpreses arriben als número 5 i 6, especialment amb Mireia Codina, que anteriorment havia encapçalat les llistes del PP.

De la resta dels membres, sense sorpreses.


2011
1. DON MIGUEL GRACIA FERRER
2. DON JOAQUIN PALLARES GARUZ
3. DON ANTONIO FERRER MARCH
4. DON JAVIER TUNICA RUCHE
5. DOÑA MARIA ASUNCION CODINA MARCET
6. DON ALEX CASTELL BARRERO
7. DON MARIO MONTANUY GRAU
Suplentes:
1. DOÑA NURIA IGNACIA MIRANDA TUNICA
2. DON PEDRO BARRABES GARUZ
3. DON EMILIO SOPENA FONDEVILA


2007

DON MIGUEL GRACIA FERRER
DON JOAQUIN PALLARES GARUZ
DON ANTONIO FERRER MARCH
DON JUAN ANTONIO PASCUAL ANMELLA
DON CARLOS OSCAR TUNICA RUCHE
DON PEDRO BARRABES GARUZ
DOÑA LORENA JORDANA ALTARRIBA
SUPLENTES:
DON EMILIO SOPENA FONDEVILA
DON JORDI CARRERA COYO
DON JOSE ANTONIO LOPEZ ARTACHO
DON MARIO MONTANUY GRAU

lunes, 25 de abril de 2011

AVUI/EL PUNT:Tremosa tanca una llista de Convergència a la Franja




L'eurodiputat forma part de la candidatura de CDF a Areny de Noguera, on té arrels familiars

21/04/11 02:00 - Areny de noguera -
D. Marín

L'economista i eurodiputat de CiU Ramon Tremosa tanca la llista de Convergència Democràtica de la Franja (CDF) a Areny de Noguera. És el primer cop que aquesta formació, creada el 2007 a Fraga i associada a CDC, es presenta en unes eleccions, amb un programa que compagina la defensa del català i de les expressions culturals de la Franja de Ponent amb reivindicacions ambientals i territorials de les comarques catalanoparlants administrades per Aragó. CDF es presenta en cinc municipis. El més important és Fraga, al Baix Cinca. La resta són els principals municipis de la Ribagorça: Benavarri, Pont de Montanyana, Sopeira i Areny de Noguera.

La presència de Tremosa en la candidatura d'aquest últim municipi no és cap caprici. Tremosa està molt lligat a aquesta població per motius familiars, i hi té una segona residència on fa escapades de cap de setmana i durant les vacances. Des d'allà Tremosa ha col·laborat en activitats socials i culturals d'entitats de la Franja, s'ha convertit en un dels més ferms partidaris de l'aeroport d'Alguaire com a equipament estratègic per al conjunt de Ponent i de la capacitat de trànsit de mercaderies del país, i també ha portat a l'eurocambra un dels assumptes territorials més punyents a la Ribagorça: la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Ponent entre Aragó i Catalunya a través de la Ribagorça i el Pallars.

A Areny de Noguera CDF presenta com a cap de llista un conegut activista cultural de la Ribagorça, Carles Borrull. A la Ribagorça, Convergència també presenta candidatura a Benavarri, Pont de Montanyana i Sopeira
.

A Fraga, la candidatura de Convergència és la continuació d'un grup local, Alternativa Cívica, que ha tingut presència a l'Ajuntament fragatí durant el darrer mandat. El cap de llista de la formació és Paco Tejero, expresident comarcal del Baix Cinca pel PSOE.

DE: http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/401045-tremosa-tanca-una-llista-de-convergencia-a-la-franja.html



ELECCIONES MUNICIPALES 2011: CANDIDATURAS

Circunscripción electoral: Arén
Candidatura número: 1
PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (P.S.O.E.)
1. DON MIGUEL GRACIA FERRER
2. DON JOAQUIN PALLARES GARUZ
3. DON ANTONIO FERRER MARCH
4. DON JAVIER TUNICA RUCHE
5. DOÑA MARIA ASUNCION CODINA MARCET
6. DON ALEX CASTELL BARRERO
7. DON MARIO MONTANUY GRAU
Suplentes:
1. DOÑA NURIA IGNACIA MIRANDA TUNICA
2. DON PEDRO BARRABES GARUZ
3. DON EMILIO SOPENA FONDEVILA

Candidatura número: 2
CONVERGENCIA DEMOCRATICA DE LA FRANJA (CDF)

1. DON CARLOS BARRULL PERNA
2. DON ANGEL DANIEL PERELLA ZANUY
3. DON NICOLAE CONEA
4. DON JUAN BLAS PERELLA ZANUY
5. DOÑA CARMEN PERNA GRAU
6. DOÑA MARIA ROSA PONS VILARASAU (Independiente)
7. DON RAMON TREMOSA BALCELLS (Independiente)
Suplentes:
1. DON SERGI FERRER AMOROS (Independiente)

Candidatura número: 3
CHUNTA ARAGONESISTA (UNION ARAGONESISTA-UNIO ARAGONESISTA)
1. DON JESUS GRACIA GARUZ
2. DOÑA LUR SARASOLA AUMANN
3. DON DENNIS PASCUAL NEUMANN
4. DOÑA ANA MARIA GONELL CERVERA
5. DON JUAN ENRIQUE PIEDRA BONET
6. DON MANUEL PASCUAL TSCHUDIN
7. DON FRANCISCO PEREZ ZARAGOZA
Suplentes:
1. DON CARLOS PASCUAL ANMELLA

Candidatura número: 4
PARTIDO POPULAR (P.P.)
1. DON JAVIER PUYANE BURGUES
2. DON JAIME ORTONOVES GIL
3. DON JOSE GRAU SOLANA
4. DOÑA EMILIA SOFIA CIVEIRA MURILLO
5. DOÑA MARIA CRISTINA FARRE RUSTARAZO
6. DOÑA AMPARO RUSTARAZO LOPEZ
7. DOÑA AMPARO GONZALEZ ALCALDE

Boletín Oficial de la Provincia de Huesca

miércoles, 6 de abril de 2011

CARLES BARRULL I RAMON TREMOSA A LES LLISTES DE CDF D'ARENY DE NOGUERA

L’alcalde de Sort, Agustí López (CiU), va anunciar ahir davant de militants, simpatitzants i veïns de Sort que no optarà de nou a encapçalar la llista de la federació nacionalista després d’haver sigut alcalde de la població durant vint anys. López serà rellevat pel seu número dos a l’ajuntament, Llàtzer Civís, un auxiliar de farmàcia de 45 anys que exerceix a la capital del Pallars Sobirà. “He estat alcalde de Sort durant vint anys i només quedo jo d’aquell grup que vam guanyar per primera vegada l’alcaldia de Sort, de maneraque cal donar noves oportunitats a gent nova i preparada”, va dir López. L’encara alcalde tancarà la llista i ocuparà el númeroonze. Per la seua part, Convergència Democràtica de la Franja (CDF), formació vinculada aCDC, presentarà candidatures en diversos municipis de la Ribagorça oscenca, entre els quals Areny, el Pont de Montanyana i Sopeira. A Areny, el cap de llista serà Carles Barrull, integrant de la plataforma contra la línia de molt alta tensió Penyalba-Isona (MAT) del Pallars. L’eurodiputat de CiU, RamonTremosa, vinculat a aquest municipi, tancarà la candidatura, segonsvan explicar ahir fonts consultades. Convergència ja té candidat a Fraga, FranciscoTejero.D’altra banda, el Partit Ibèric dels Romanesos (Pirum) va presentar ahir aAgramunt la seua llista municipal, que encapçalarà Daniel Dimitru. La candidatura està configurada per cinc homes més i set dones, alguns dels quals són de nacionalitat espanyola. Malgrat que, inicialment, el Pirum també preveia presentar llistes a Guissona i Alcarràs, Dimitru, que també és president del Pirum a Lleida, va reconèixer que està resultant més difícil per “la falta de cohesió social” del col•lectiu. Per la seua part, ERC va ratificar ahir que el seu candidat a Guissona serà el president del consell, Xavier Casoliva, després que Josep Cosconera anunciés fa uns mesos que no optaria a la reelecció. A Cervera, Juli Lago repetirà com a número u d’Esquerra Republicana


DE: http://sapeira.blogspot.com/2011/04/ramon-tremosa-tancara-les-llistes-de.html

lunes, 4 de abril de 2011

EL PSOE D'ARENY I SOPEIRA AL DINAR DE LA TERRETA


El passat dissabte 26 de març l'Ajuntament de Tremp, o millor dit el PSC de Tremp, va organitzar un dinar amb la gent de la Terreta per a celebrar la fi de les obres de la primera fase de la millora de la Carretera de la Terreta. Aquest va ser el motiu del dinar tal com explica la carta que va enviar l'Alcalde als veïns de la Terreta. Les crítiques de La Terreta Decideix de celebrar la fi d'una obra que no va fer l'Ajuntament socialista de Tremp.Aquestes crítiques es van juntar amb les d'una carretera que ja abans de la seva inauguració havia d'arreglar-se en diferents trams. Davant aquests fets, l'anomenat Dinar de la Carretera de la Terreta es va convertir en un Dinar de Germanor de La Terreta. Més tard, a la pàgina web de l'Ajuntament de Tremp s' ha informat sobre aquest dinar, explicant que era per a celebrar la fi del primer tram de la Carretera.


Els de La Terreta Decideix critiquen que:

"L'Alcalde de Tremp ha convidat al Dinar de la Carretera de la Terreta als alcaldes socialistes de Sopeira i Areny de Noguera, a l'Aragó, oblidant-se dels representants de la Generalitat de Catalunya, que són els qui van promoure aquesta obra, especialment l'EX-Conseller Joaquim LLena Ja es sap que en la política maquiavèlica de l'Ajuntament socialista de Tremp, "la fi justifica els mitjans" i tot s'hi val per a poder continuar a la poltrona quatre anys més. Davant les crítiques per un dinar com aquest, al final l'Alcalde va canviar la temàtica del mateix i El dinar de la Carretera es va convertir en el Dinar de Germanor de La Terreta amb Tremp, recalcant les obres públiques que es van fer ara fa uns anys com el Pont de la Terreta i la Carretera, però un dinar de germanor per a apropar territoris, conéixer el municipi i les seves necessitats. Tot Dinar de Germanor està molt bé, però creiem que sols es tindria que haver convidat als empadronats i habitants i no amics i coneguts de determinats ambients socialsites. Per un altra banda, no es va convidar a tots els habitants de la Terreta: la carta sols es va enviar als de la zona de Masos de Tamúrcia, La Torre, Torogó i Espluga de Serra; la resta (El Castellet, Sapeira, Aulàs, Orrit, Espills, Tecui i Castissent) NO tenien invitació. Els de La Terreta Decideix critiquem que "L'acte va comptar amb un parlament de l'Alcalde socialista de Tremp, on es va apostar per unir postures a la Terreta i per a presentar públicament a l'actual "Alcalde de La Terreta", paraules textuals de l'Alcalde de Tremp que no es altre que Antoni Pinasa, de Can Rocamora, escollit a dit per l'Ajuntament socialista de Tremp i presentat en públic a les acaballes d'aquesta legislatura, i a sobre no ha estat escollit pels veïns dels pobles de la Terreta, l'han elegit en un despatx situat a una hora de la Terreta en cotxe".

Davant les crítiques de manipulació del Dinar de Germanor, es pregunten qui manipula a qui?, en un acte on:

1. La carta firmada a mitjans de març per Victor Orrit convidava a un dinar. Per a celebrar la posada en funcionament d'aquest tram de la carretera", tot apropiant-se d'una obra que no construir ell, com ja deiem en un anterior comentari.


2. El mateix dia el dinar de la Carretera de la Terreta es va convertir en un Dinar de Germanor. Felicitats per aquesta iniciativa, però sols es va convidar a determinars pobles i a altres ni això.


3. De les 100-120 persones, quasi la meitat NO eren de La Terreta, ni empadronats ni veïns, ni res de res. únicament els unia que eren familiars, amics i coneguts de cercles molt propers al PSC i del PSOE d'Aragó.


4. L'acte va servir per a presentar, quatre anys desprès, a l' "Alcalde de La Terreta", imposat a dit als despatxos del Cap i Casal del Pallars Jussà la Conca de Tremp, sense cap elecció per part dels habitants de La Terreta de qui és el seu representant, i el presenten a les acaballes de la legislatura, no al començament"


I, per acabar d'arrodonir tot, expliquen que aquesta auto-proclamació de la Carretera de La Terreta com a filla de l'Alcalde socialista Victor Orrit no és així i s'obliden del treball dels altres grups polítics de l'Ajuntament de Tremp



En concret critiquen:


"La Terreta Decideix troba a faltar que la presència de representants polítics de l'Ajuntament de Tremp i de la Generalitat de Catalunya, de l'anterior govern i de l'actual present. Trobem que es dona molta importància a la feina realitzada pel socialista Victot ORRIT, però s'obliden de dues coses fonamentals:


A) Una obra d'aquestes característiques es promoguda per Departament d'Agricultura,Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya,amb Fons Europeus i de REGSA. Les obres en concret les va començar el Conseller Joquim Llena (2006-2010).


B)Pel que respecta al govern de Victor ORRIT que es amb qui s'ha acabat el primer tram de carretera i que va ser el que va prioritza el tram El Pont de la Terreta-La Torre de Tamúrcia vers altres trams molt més prioritaris com podria ser el de Sapeira-Espluga de Serra i ramal d'Aulàs per a que els nens i nenes d'Aulàs puguessin arribar al Col·legi d'Espluga de Serra i que es demostra amb els tres o quatre dies que es passen incomunicats per pista quant neva o plou.


C) Pel que respecta a l'Ajuntament de Tremp, les negociacions per a realitzar aquesta obra es va començar a va negociar i redactar durant la legislatura municipal anterior (2003-2007) amb Joan UBACH de CIU com a Alcalde i Josep Maria ARDANUY d'ERC com a Tinent d'Alcalde. En Josep Maria ARDANUY va ser qui va acompanyar poble a poble als tècnics d'Agricultura i van redactar una projecte amb millora de tot l'Anell de la Terreta, els accesos a tots els pobles fins i tot fins a la Verge de la Mir. Aquell projecte del govern anterior era molt ambiciós i finalment el projecte presentat l'any passat i acabat en la seva primera fase és inferior al que van treballar anteriorment. No tot l'èxit és del PSC que, reduïnt les pretensions inicials, han fet realitat un projecte que en els seus orígens ho van començar a treballar els de CIU i ERC i que com a tals també sel's ha de reconèixer, ni uns han fet tant com diuen ni els altres tant poc."