lunes, 4 de abril de 2011

EL PSOE D'ARENY I SOPEIRA AL DINAR DE LA TERRETA


El passat dissabte 26 de març l'Ajuntament de Tremp, o millor dit el PSC de Tremp, va organitzar un dinar amb la gent de la Terreta per a celebrar la fi de les obres de la primera fase de la millora de la Carretera de la Terreta. Aquest va ser el motiu del dinar tal com explica la carta que va enviar l'Alcalde als veïns de la Terreta. Les crítiques de La Terreta Decideix de celebrar la fi d'una obra que no va fer l'Ajuntament socialista de Tremp.Aquestes crítiques es van juntar amb les d'una carretera que ja abans de la seva inauguració havia d'arreglar-se en diferents trams. Davant aquests fets, l'anomenat Dinar de la Carretera de la Terreta es va convertir en un Dinar de Germanor de La Terreta. Més tard, a la pàgina web de l'Ajuntament de Tremp s' ha informat sobre aquest dinar, explicant que era per a celebrar la fi del primer tram de la Carretera.


Els de La Terreta Decideix critiquen que:

"L'Alcalde de Tremp ha convidat al Dinar de la Carretera de la Terreta als alcaldes socialistes de Sopeira i Areny de Noguera, a l'Aragó, oblidant-se dels representants de la Generalitat de Catalunya, que són els qui van promoure aquesta obra, especialment l'EX-Conseller Joaquim LLena Ja es sap que en la política maquiavèlica de l'Ajuntament socialista de Tremp, "la fi justifica els mitjans" i tot s'hi val per a poder continuar a la poltrona quatre anys més. Davant les crítiques per un dinar com aquest, al final l'Alcalde va canviar la temàtica del mateix i El dinar de la Carretera es va convertir en el Dinar de Germanor de La Terreta amb Tremp, recalcant les obres públiques que es van fer ara fa uns anys com el Pont de la Terreta i la Carretera, però un dinar de germanor per a apropar territoris, conéixer el municipi i les seves necessitats. Tot Dinar de Germanor està molt bé, però creiem que sols es tindria que haver convidat als empadronats i habitants i no amics i coneguts de determinats ambients socialsites. Per un altra banda, no es va convidar a tots els habitants de la Terreta: la carta sols es va enviar als de la zona de Masos de Tamúrcia, La Torre, Torogó i Espluga de Serra; la resta (El Castellet, Sapeira, Aulàs, Orrit, Espills, Tecui i Castissent) NO tenien invitació. Els de La Terreta Decideix critiquem que "L'acte va comptar amb un parlament de l'Alcalde socialista de Tremp, on es va apostar per unir postures a la Terreta i per a presentar públicament a l'actual "Alcalde de La Terreta", paraules textuals de l'Alcalde de Tremp que no es altre que Antoni Pinasa, de Can Rocamora, escollit a dit per l'Ajuntament socialista de Tremp i presentat en públic a les acaballes d'aquesta legislatura, i a sobre no ha estat escollit pels veïns dels pobles de la Terreta, l'han elegit en un despatx situat a una hora de la Terreta en cotxe".

Davant les crítiques de manipulació del Dinar de Germanor, es pregunten qui manipula a qui?, en un acte on:

1. La carta firmada a mitjans de març per Victor Orrit convidava a un dinar. Per a celebrar la posada en funcionament d'aquest tram de la carretera", tot apropiant-se d'una obra que no construir ell, com ja deiem en un anterior comentari.


2. El mateix dia el dinar de la Carretera de la Terreta es va convertir en un Dinar de Germanor. Felicitats per aquesta iniciativa, però sols es va convidar a determinars pobles i a altres ni això.


3. De les 100-120 persones, quasi la meitat NO eren de La Terreta, ni empadronats ni veïns, ni res de res. únicament els unia que eren familiars, amics i coneguts de cercles molt propers al PSC i del PSOE d'Aragó.


4. L'acte va servir per a presentar, quatre anys desprès, a l' "Alcalde de La Terreta", imposat a dit als despatxos del Cap i Casal del Pallars Jussà la Conca de Tremp, sense cap elecció per part dels habitants de La Terreta de qui és el seu representant, i el presenten a les acaballes de la legislatura, no al començament"


I, per acabar d'arrodonir tot, expliquen que aquesta auto-proclamació de la Carretera de La Terreta com a filla de l'Alcalde socialista Victor Orrit no és així i s'obliden del treball dels altres grups polítics de l'Ajuntament de Tremp



En concret critiquen:


"La Terreta Decideix troba a faltar que la presència de representants polítics de l'Ajuntament de Tremp i de la Generalitat de Catalunya, de l'anterior govern i de l'actual present. Trobem que es dona molta importància a la feina realitzada pel socialista Victot ORRIT, però s'obliden de dues coses fonamentals:


A) Una obra d'aquestes característiques es promoguda per Departament d'Agricultura,Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya,amb Fons Europeus i de REGSA. Les obres en concret les va començar el Conseller Joquim Llena (2006-2010).


B)Pel que respecta al govern de Victor ORRIT que es amb qui s'ha acabat el primer tram de carretera i que va ser el que va prioritza el tram El Pont de la Terreta-La Torre de Tamúrcia vers altres trams molt més prioritaris com podria ser el de Sapeira-Espluga de Serra i ramal d'Aulàs per a que els nens i nenes d'Aulàs puguessin arribar al Col·legi d'Espluga de Serra i que es demostra amb els tres o quatre dies que es passen incomunicats per pista quant neva o plou.


C) Pel que respecta a l'Ajuntament de Tremp, les negociacions per a realitzar aquesta obra es va començar a va negociar i redactar durant la legislatura municipal anterior (2003-2007) amb Joan UBACH de CIU com a Alcalde i Josep Maria ARDANUY d'ERC com a Tinent d'Alcalde. En Josep Maria ARDANUY va ser qui va acompanyar poble a poble als tècnics d'Agricultura i van redactar una projecte amb millora de tot l'Anell de la Terreta, els accesos a tots els pobles fins i tot fins a la Verge de la Mir. Aquell projecte del govern anterior era molt ambiciós i finalment el projecte presentat l'any passat i acabat en la seva primera fase és inferior al que van treballar anteriorment. No tot l'èxit és del PSC que, reduïnt les pretensions inicials, han fet realitat un projecte que en els seus orígens ho van començar a treballar els de CIU i ERC i que com a tals també sel's ha de reconèixer, ni uns han fet tant com diuen ni els altres tant poc."

1 comentario:

  1. es lo mas normal,,, típico del partido socialista,, una foto es su meta, no los ciudadanos ni las personas, solo el sueldo , las ansias de poder..
    aun que carecen de ideas, mucho mas de iniciativas..
    Sin mas un saludo

    ResponderEliminar