jueves, 9 de diciembre de 2010

ELECCIONS A CATALUNYA. GUANYA EL CANVI!!














El passat 28 de novembre va ser una data clau per a Catalunya on es decidia el futur del país per als propers 4 anys. Van anar a votar el 60% dels electors que van depositar la confiança amb CIU i Artur Mas que va obtenir 62 diputats (14 diputats més que al 2006). Desprès de 7 anys de Tri-partits PSC-ERC-ICV es va ensorrar com el Titanic: el PSC va passar de 38 a 29 diputats (-9), ERC de 21 a 10 (-11) i ICV de 12 a 10 (-2). El Tri-partit va demostrar que no sap cap a on va: el PSC, desprès de governar amb ERC deia que no eren "Ni independentistes ni de dretes"...tampoc d'esquerres, si tenim en comptes les retallades i els impostos de ZP i Montilla, pasava de fer actes en català a utilitzar el castellà i així foragitava del seu passat més inmediat que volia renunciar.

ERC també criticava els Tri-partits, la sentència de l'Estatut i competia amb Reagrupament i Solidaritat per a veure qui era més independentista.

Iniciativa, es va quedar sola en la defensa dels Tri-partits, amb les cose bones i dolentes.
I així els hi va anar a tots TRIS-PARTITS.

CIU, va apostar pel CANVI, amb un projecte en positiu, amb propostes i una aposta CLARA: UNA CATALUNYA MILLOR!! I VA GUANYAR, fins i tot a Barcelona i l'Àrea metropiltana, tradicionals feus socialistes.

Les eleccions catalanes van donar altres sorpreses: CIU va guanyar de molt i la seva empenta és molt gran, prop de la majòria absoluta (68 diputats), però hi va arribar. Les altres sorpreses de la jornada: el PP va passar de 14 a 18; Ciutadans es consolida amb 3 diputats i el parlament ja té una nova força: Solidaritat per la Independència que va aconseguir els seus primers 4 diputats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario