lunes, 10 de enero de 2011

DAVANT EL PROJECTE DE REESA, LA PLATAFORMA CONTRA L'AUTOPISTA ELÈCTRICA EXPOSA:

Acabem d'assabentar-nos a través de la notícia publicada avui a l'Heraldo de Aragón de la intenció de Red Eléctrica de España de presentar durant aquest mes de gener el seu avantprojecte d'Autopista Elèctrica Peñalba-Monzón-Isona, una pèssima notícia per començar aquest any 2011 que, vist el que hi ha, es presenta ple d'incertesa i negres auguris per al futur de la nostra terra i els nostres pobles.
No podem afegir gaire més al que ja hi ha exposat en l'esmentada notícia, elaborada per Elena Puértolas i que us convidem a llegir amb deteniment. Tan sols reiterar el nostre convenciment que l'alternativa que REESA pretén triar per a la seva Autopista Elèctrica, i que ara diu "guardar en secret", és la que reprodueix amb exactitud el traçat de l'antic projecte de línia d'alta tensió Graus-Sallente (a les proves exposades en aquest blog ens remetem), la qual cosa, donats els antecedents als que ens referirem en anteriors entrades, implicaria un frau de llei i un escàndol d'enormes proporcions. També, el nostre convenciment (de nou ens remetem a les proves ja exposades i argumentades en aquest mitjà) que el Govern d'Aragó ha actuat en tot moment de manera absolutament hipòcrita i cínica, fent veure que s'oposa aquesta infraestructura al mateix temps que no fa absolutament rés per impedir que es dugui a terme, per no dir, fins i tot, que, evitant el compliment de diversos acords parlamentaris (i, per tant, de la voluntat del poble aragonès), té una responsabilitat directa en el fet que REESA intenti per tercera vegada passar els seus cables assassins a través de les nostres terres.
Tant de bo ens equivoquéssim en les nostres previsions. No obstant,, els habitants de les comarques de l'Alt Aragó i el Pallars Jussà el futur dels quals està ara en dubte estem ja preparats per a la lluita en tots els fronts (el social, el polític i el judicial) i amb el suport de les nostres institucions o sense plantarem cara i lluitarem fins al final contra aquest despropòsit que posa en perill la supervivència dels nostres pobles i les nostres gents.
Tenim per a això la fortalesa i l'autoritat moral que proporciona la lluita per la defensa de la nostra terra i de les nostres cases enfront dels quals volen una vegada més espoliar el nostre patrimoni usant-nos com a "servitud de pas" per als seus lucratius plans. Tenim també la fortalesa i l'autoritat moral que dóna el convenciment de tenir la raó i la llei de la nostra part enfront d'els qui maquillen amb fal·làcies els seus projectes tractant de convèncer-nos que els seus projectes són d'interès públic quan és públic i notori el seu veritable interès, merament especulatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario