martes, 20 de noviembre de 2012

TEMES I ACORDS ACONSEGUITS EN LA REUNIÓ CELEBRADA AHIR EN ARENY

Una instantània de la reunió celebrada ahir en Areny.
 
  1. La preocupació per part dels veïns és important ja que la desinformació sobre els projectes que tenallen el territori és considerable. 
  2. S'ha decideixo realitzar una Jornada Reivindicativa o ManifestaAcció en el Campament d'Areny el dia 8 de desembre, començant a les 11 hores. En aquesta jornada es pretén donar a conèixer i denunciar quins són aquests perills mitjançant els següents actes: una xerrada informativa, en Areny, sobre els plans de Red Eléctrica de España, en la qual es posaran en relació aquests amb els sondejos que s'estan duent a terme per extreure gas mitjançant fracking, un nou perill que afecta al Pirineus (vegeu: http://autopistaelectricano.blogspot.com.es/2012/11/permisos-para-investigacion-y-sondeos.html); més tard, sobre les 12 hores, en el Campament d'Areny (en la carretera N-230), es desenvoluparà tot un seguit de activitats, entre les quals destaquem: exposició de dibuixos, realització d'un mural, activitats musicals, lectura de dos manifestos, un realitzat per nens i nenes de la zona, i un altre per a adults...; exposició de fotos dels tresors ambientals de la zona; menjar festiu; hi haurà venda de samarretes per recaptar fons per seguir lluitant per les diferents causes.
  3. Es va acordar també informar als habitants de les diferents zones de quins són el projectes que planen sobre els seus territoris, a través de cartells, fullets i xerrades informatives.
  4. S'ha sol·licitat la col·laboració de les veïnes per realitzar fotos de la línia elèctrica al seu pas per nuclis habitats a la zona de la Serra de Sis i Isàvena, amb la finalitat de presentar una nova remesa d'al·legacions al projecte d'augment de la capacitat de transport de la línia de Foradada del Toscar-La Pobla de Segur, que puguin ser específiques sobre les afeccions a la salut. 
  5. S'ha convocat una nova reunió per al dia 23 de novembre, a les 16,00 hores, en el Campament d'Areny, Cafeteria Escarlà, en la qual es continuarà amb l'organització de l'esdeveniment del dia 8 de desembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario