domingo, 14 de agosto de 2011

La II Jornada Cultural Coneix La Terreta contra les MAT de la Ribagorça i el Pallars


El passat 6 d'agost en el marc de la II Jornada Cultural Coneix la Terreta, a Espluga de Serra; Carles Barrull, membre de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica Montsó-Isona va explicar la evolució història i l'estat de la qüestió de les dues MAT que està projectades sobre la Ribagorça: la Montsó-Isona


que passarà per sobre de Montanyana i al sur de Tercui en direcció cap al Castell de Mur, que ja està planificada i ha rebut prop de 4000 al·legacions de les quals 170 són de la zona de Pont de Montanyana-Areny-La Terreta. L'altre projecte, el de la Foradada del Toscar-La Pobla de Segur, que REESA volia augmentar la capacitat de tranposrt sense tenir en compte ni el territori ni la població ni l'impacte ambiental, sols amb el suport de l'Ajuntament d'Areny, al·legant que la línia ja existeix des de fa anys.


El Ministerio Ambiente, Medio Rural i Marino ha donat la raó a les al·legacions de la Plataforma Anti-MAT en contra de les propostes de REEESA i de l'Ajuntament, i ha obligat a REESA a presentar en el termini màxim de dos anys, fins al setembre de 2012, el Projecte d'Impacte Ambiental aplicant la legislació actual, i no la de fa quaranta anys, que és el que volia REESA.




Actualment, la companyia està redactant l'esborrany de la Foradada del Toscar-La Pobla de Segur i llavors,començarà un procès per a presentar al·legacions contra aquest nova MAT ribagorçana.




A l'acte també es va convidar a diferents activitats organitzades per la Plataforma durant el mes d'agost i que han estat un veritable èxit de participació dels ribagorçans/es, com es pot veure al bloc de la Plataforma.


No hay comentarios:

Publicar un comentario