domingo, 25 de septiembre de 2011

Barrull.2011: Tremosa interpel·la la UE sobre la MAT


COMUNICAT DE PREMSA _ CDF
L’eurodiputat convergent planteja quatre preguntes escrites a la Comissió Europea sobre la MAT Peñalba- Isona Ramon Tremosa, eurodiputat de CDC i CDF, continua la seva tasca de seguiment i fiscalització del projecte elèctric de la línia de molt alta tensió Peñalba- Montsó- Isona davant el Parlament Europeu, per garantir la sostenibilitat de les comarques de la Franja i del Pirineu afectades y el compliment de les normatives procedimentals i mediambientals europees.

Durant aquest mes de setembre, i mentre l’avantprojecte de la MAT continua en fase de resolució d’al·legacions en exposició pública, Tremosa ha presentat quatre preguntes escrites a la Comissió Europea sobre l’estat d les diferents possibles afeccions d’aquesta infraestructura elèctrica que té el rebuig de gran part de col·lectius i entitats de la Ribagorça i del Pallars Jussà. Qüestions com si la Comissió ha rebut la informació que va demanar el passat abril al govern espanyol sobre la MAT o si l’avantprojecte vulnera diferents directives europees, inclús la de la Red Natura 2000, són les que ha posat sobre la taula l’eurodiputat convergent.A nivell de les possibles afeccions sobre la salut, Tremosa ha plantejat la necessitat de limitar l’exposició preventiva als camps electromagnètics que implica aquesta línia aèria de transport elèctric, tal com s’estipula resolutivament.Socioeconòmicament, les comarques de la Ribagorça i del Pallars Jussà tenen rendiments ramaders, agrícoles i del sector serveis que es veurien afectats per la línia elèctrica, quant al paisatge i l’impacte visual. És evident que l’atractiu turístic rural, basat en la riquesa paisatgística i el patrimoni històric- artístic, quedarà malmès amb unes conseqüències econòmicament ben negatives, en contra d’un desenvolupament sostenible i de la protecció del medi rural.
Més informació
Marta Canales
Secretària general adjunta CDF
651 556 711


A: http://barrull2011.blogspot.com/2011/09/tremosa-interpella-la-ue-sobre-la-mat.html


viernes, 23 de septiembre de 2011

Associació Cultural d'Areny: Baile en el polideportivo.

http://associacioculturaldareny.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-21T13%3A27%3A00-07%3A00&max-results=7

VII Col·loqui d'Estudis Transpirinencs. Els Pirineus visitats: del segle XVIII a l'actualitat.

DE: http://cerib.blogspot.com/2011/09/vii-colloqui-destudis-transpirinencs.html

VII COL•LOQUI D’ESTUDIS TRANSPIRINENCS.

ELS PIRINEUS VISITATS: DEL SEGLE XVIII A L’ACTUALITAT

-----------------------------------

Investigadors del Pirineu donen una molt bona acollida a un col•loqui on es presentaran i es debatran les seves recerques al voltant de l’excursionisme, els viatges i el turisme pirinencs.

-------------------------------------------------------------------------------------------
La setena edició del Col•loqui d’Estudis Transpirinencs, que, amb el títol Els Pirineus visitats: del segle XVII a l’actualitat se celebrarà a Salardú (la Val d’Aran) els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre, ha tingut una molt bona acollida entre la comunitat científica del Pirineu. Aquesta hi participarà amb la presentació d’un total de vint-i-quatre comunicacions, repartides en els dos àmbits de treball en què s’estructura el col•loqui: “La descoberta dels Pirineus: dels balnearis a l'excursionisme” i “Els turismes de la modernitat”. Juntament amb les comunicacions, també cal destacar la conferència inaugural, que anirà a càrrec de la Dra. Francesca Español i Beltran (professora d’Història de l’art medieval a la Universitat de Barcelona i presidenta dels Amics de l'Art Romànic-Institut d'Estudis Catalans), la ponència del Dr. Francesc Roma i Casanovas (Fundació Universitària del Bages, Universitat Oberta de Catalunya i Universidad Nacional de Educación a Distancia) i la taula rodona “Els turismes de la modernitat”, moderada per Pèir Cots Casanha (president de la Seccion d’Istòria der Institut d’Estudis Aranesi) i que comptarà amb la participació de Jordi Abella i Pons (director de l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu, coordinador de la Xarxa de Museus de l’Alt Pirineu i l’Aran); Joaquim Alsina (president de l’Associació Catalana d'Estacions d'Esquí) i d’Alfred Pérez Bastardas (secretari de la Societat Catalana d’Estudis Històrics-Institut d’Estudis Catalans i de la Societat Catalana d’Història de la Farmàcia i membre del Grup de Recerca de la Cerdanya .

A més de les sessions científiques s’han programat més activitats relacionades amb la mateixa temàtica, com un cinefòrum amb documentals inèdits de la Vall d’Aran i del Pirineu dels anys seixanta, el divendres al vespre, i la visita cultural al Museu dera Val d’Aran, el diumenge al matí.

El proper diumenge 25 de setembre finalitza el termini d’inscripció al VII Col•loqui d’Estudis Transpirinencs. Les persones que estiguin interessades en assistir-hi trobaran una butlleta d’inscripció telemàtica a l’enllaç.

Per a més informació, l’adreça electrònica de la secretaria del col•loqui és pineda@irmu.org  .

El Col•loqui està organitzat pel Conselh Generau d'Aran; l’Archiu Generau d'Aran; l’Institut d'Estudis Aranesi; el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès; l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran; el Centre d’Estudis Ribagorçans; el Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona; l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i compta amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Naut Aran, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida; la Fundació Josep Irla; la Fundació Nous Horitzons; Pyrineo 2011. Año Internacional de los Pirineos, la CTP – Comunitat de Treball dels Pirineus; La Mañana; el PyrenMuseu; Viure als Pirineus i el Diari Segre.

PROGRAMA DEFINITIU DEL COL·LOQUI:
Salardú (la Val d’Aran), 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre de 2011
Divendres, 30 de setembre
17.00 h - Recollida de la documentació
19.00 h – Inauguració
19.30 h - CONFERÈNCIA INAUGURAL
“El Pirineu desvetllat: viatges i descoberta del patrimoni medieval” , a càrrec de la Dra. Francesca Español i Beltran (professora d'Història de l’art medieval a la Universitat de Barcelona; presidenta dels Amics de l'Art Romànic-Institut d'Estudis Catalans).
22.30 h - Cinefòrum al PyrenMuseu.
Dissabte, 1 d’octubre
9.30 h – Recollida de la documentació
9.45 h – PONÈNCIA ÀMBIT 1
“Descobrir la muntanya, descobrir els Pirineus: de la imatge medieval a la muntanya catalana” , a càrrec del Dr. Francesc Roma i Casanovas (Fundació Universitària del Bages; Universitat Oberta de Catalunya; Universidad Nacional de Educación a Distancia).
10.30 h – Pausa-cafè.
11.00 h - COMUNICACIONS. ÀMBIT 1
11.00 – 11.10 h - “Viatgers pioners en Pirenéu Aranés. Apunts sus eth Prepireneisme, segles XVI-XVIII”, a càrrec de Claudi Aventin-Boya (Institut d’Estudis Aranesi).
11.10 – 11.20 h – “Jean Bepmale (1852-1921). Un aranesista e pireneista desconeishut”, a càrrec de Claudi Aventin-Boya (Institut d’Estudis Aranesi).
11.20 – 11.30 h – “Els Pirineus com a zona de resistència. Visió militar del Pallars (1945-1950)”, a càrrec de Josep Clara (Universitat de Girona).
11.30 – 11.40 h – “Maurice Gourdon e eth Plan de Beret”, a càrrec de Pèir Còts e Casanha (Seccion d’Istòria der Institut d’Estudis Aranesi).
11.40 – 11.50 h – “La descoberta dels Pirineus a partir de dos fons fotogràfics conservats a l’Arxiu Històric del Col•legi d’Arquitectes de Girona de Joan Xicart Rigual i Rafael Masó Valentí”, a càrrec de Gemma Domènech (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural) i Rosa Maria Gil (historiadora i arxivera).
11.50 – 12.00 h – “Una mirada als Pirineus. Mapes en redós del Tuc deth Pórt de Vielha”, a càrrec de Rosa Anna Felip i Fillat (Cartoteca del Centre Excursionista de Catalunya).
12.00 – 12.10 h – “Viatgers francesos que van travessar la frontera pirinenca al segle XIX”, a càrrec de Manel Figuera (Associació Llibre del Pirineu).
12.10 – 12.20 h – “Josep Zulueta a l’Urgellet: un primer contacte en clau electoral”, a càrrec de Carles Gascón Chopo (Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell).
12.30 h – Taula rodona: Els turismes de la modernitat”, amb la participació de:
- Jordi Abella i Pons (director de l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu, coordinador de la Xarxa de Museus de l’Alt Pirineu i l’Aran).
- Joaquim Alsina (president de l’ Associació Catalana d'Estacions d'Esquí).
- Alfred Pérez Bastardas (secretari de la Societat Catalana d’Estudis Històrics-Institut d’Estudis Catalans i de la Societat Catalana d’Història de la Farmàcia. Membre del Grup de Recerca de la Cerdanya).
Modera: Pèir Cots Casanha, president de la Seccion d’Istòria der Institut d’Estudis Aranesi.
14.00 h – Dinar.
16.00 h - COMUNICACIONS. ÀMBIT 1 (continuació)
16.00 – 16.10 h – “Es visites de Juan Francisco de Gracia, Francisco de Zamora, Pascual Madoz e Juli Soler Santalò. 1613-1789-1835-1906. Eth Terçon de Lairissa”, a càrrec de Maria Pau Gómez Ferrer (Directora der Archiu Generau d’Aran).
16.10 – 16.20 h – “La frontera pirinenca dels botànics i primers excursionistes dels segles XVIII-XIX”, a càrrec d’Antoni Llagostera Fernández (Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès).
16.20 – 16.30 h – “La Ribera de la Seu vista pels enginyers de mines del segle XIX”, a càrrec de Lluís Obiols Perearnau (Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell).
16.30 – 16.40 h – “La descoberta de la música tradicional del Pirineu. Palmira Jaquetti i l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya”, a càrrec de Josefina Roma (Universitat de Barcelona).
16.40 – 16.50 h – “Coneixement del patrimoni artístic aranès a través de fotografies i documents dels primers turistes”, a càrrec d’Elisa Ros Barbosa (Airau de Patrimòni Culturau – Conselh Generau d’Aran).
16.50 – 17.00 h – “Els Banhs de Les: un establiment termal de la Val d’Aran al segle XIX”, a càrrec de
M.Àngels Sanllehy i Sabi.
17.00 – 17.10 h – “El prehistoriador Édouard Harlé, enginyer i excursionista dels Pirineus”, a càrrec de Narcís Soler Masferrer (Universitat de Girona i Institut d’Estudis Gironins) i Joaquim Soler Subils.

També es presentaran les següents comunicacions de l’àmbit 1:
“Gravats rupestres del coll d’Ares”, de Jordi Casamajor (Societat Andorrana de Ciències i Universitat d’Andorra).
“Paisatge i mirades a la Ribagorça menys coneguda: la construcció intangible de la marginalitat”, d'Alexis Sancho Reinoso (Universitat de Barcelona)
17.15 h – COMUNICACIONS. ÀMBIT 2
17.15 – 17.25 h – “Representacions audiovisuals dels Pirineus: les postals modernes”, a càrrec d’Helena Alonso Capdevila (Universitat de Lleida).
17.25 – 17.35 h – “Parlem de paisatge”, a càrrec de Mireia Boya Busquet (Professora associada al Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra).
17.35 – 17.45 h – “La travessa de 1882 als Pirineus de Jacint Verdaguer. L’ascenció a l’Aneto des de la Seu d’Urgell”, a càrrec de Bernat Gasull i Roig
17.45 h – 17.55 h –“De “Txuria gora” (Lo blanco arriba) a “Correu, correu, que la blanqueta s’escapa”. Una idea para la puesta en valor del patrimonio inmaterial del paisaje pirenaico a través de los mismos mitos en versión vasca y catalana”, a càrrec de Xabier Kerexeta Erro (KALEGOI kultura, ondare).
17.55 h – 18.05 h – “El turisme farmacèutic al Pirineu”, a càrrec d’Àngels Mach i Buch (Farmacèutica comunitària a Canillo. Societat Andorrana de Ciències)
18.05 – 18.15 h – “La cooperació transfronterera als Pirineus en matèria de turisme”, a càrrec de Xavier Oliveras González (Departament de Geografia. Universitat Autònoma de Barcelona).
18.15 – 18.25 - “ PyrenMuseu, Pyrenades i Pirineisme”, a càrrec de Manel Rocher (Director del Refugi Rosta i fundador del PyrenMuseu i de Pyrenades).
18.30 h – Debat
19.30 h – Cloenda

Diumenge, 2 d'octubre
11.00 - 14.00 h - Visita al Museu dera Val d’Aran

Secretaria del Col•loqui:
Institut Ramon Muntaner.
Fundació Privada dels centres d’estudis de Parla Catalana
Tel. 977 401757/Fax 977 414053
Adreça electrònica: pineda@irmu.org
Informació: http://www.irmu.org/
Organització:
Conselh Generau d'Aran
Archiu Generau d'Aran
Institut d'Estudis Aranesi
Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès
Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran
Centre d’Estudis Ribagorçans
Patronat Francesc Eiximenis - Diputació de Girona
Institut Ramon Muntaner
Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana
Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Ajuntament de Naut Aran
Institut d’Estudis Ilerdencs – Diputació de Lleida
Fundació Josep Irla
Fundació Nous Horitzons
Pyrineo 2011
CTP – Comunitat de Treball dels Pirineus
La Mañana
PyrenMuseu
Diari Segre

A: http://www.irmu.org/
http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/etnologia/2011/09/23/vii-col%c2%b7loqui-destudis-transpirinencs-els-pirineus-visitats-del-segle-xviii-a-lexcursionisme/

Convergència Democràtica de la Franja informa de la reunió de l'Eurodiputat Ramon Tremosa amb el Conseller Lluís Recoder

CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE LA FRANJA INFORMA DE LA REUNIÓ DE L'EURODIPUTAT I MEMBRE DE LA LLISTA DE CDF A ARENY DE NOGUERA, RAMON TREMOSA AMB EL CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, LLUÍS RECODER PER A TRACTAR TEMES DE LA RIBAGORÇA




El passat 15 de setembre, l'Eurodiputat Ramon TREMOSA es va reunir amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís RECODER, per a tractar diversos temes i projectes que, d'una manera directa o indirecta afecten al Departament de Territori i Sosteniblitat i a la Unió Europea, com és el futur Corredor de la Mediterrània, entre d'altres.
A més a més, Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU i de CDF, que va tancar la llista de CDF a Areny de Noguera, aprofitant la vinculació amb Areny de Noguera i amb CDF que té l'Alcaldia de Pont de Montanyana, va aprofitar la reunió per fer arribar al Conseller diferents reivindicacions de la gent de la Ribagorça i el Pallars com són: la voluntat de la gent de la Terreta de segregar-se de Tremp; l'oposició de la ciutadania a la MAT Montsó-Isona; el tema de la recuperació del cabal ecològic del Noguera Ribagorçana entre Sopeira i El Pont de Montanyana; la rehabilitació de Casa Potacari en aquest municipi i la construcció del Centre de Natura al Mas de Barreda.




Algunes d'aquestes qüestions com són el tema de la MAT Montsó-Isona i el del cabal ecològic del Noguera Ribagorçana ja han estat objecte de reiterades interpel•lacions a la Comissió Europea. Tremosa, en aquesta reunió amb Recoder, ha demanat a la Generalitat de Catalunya que ajudi en aquestes reclamacions i d'altres de vital importància pel desenvolupament turístic i econòmic d'una zona. Aquest ha estat el primer contacte entre l'eurodiputat Ramon Tremosa i la Generalitat de Catalunya per fer arribar i solventar les reivindicacions de la gent de la Ribagorça i en concret de Pont de Montanyana, localitat on governa Convergència Democràtica de la Franja.



jueves, 22 de septiembre de 2011

Vivir en Ribagorza: Miguel Gracia participó en la UIMP



El vicepresidente de la DPH, Miguel Gracia, inauguró las jornadas sobre al participación ciudadana de calidad para una administración deliberativa, organizadas por la Sede Pirineos de la UIMP, en la que intervinieron catedráticos y profesores gran conocedores de este tema.

martes, 20 de septiembre de 2011

Carles Barrull parla de la sanitat d'Aragó i Catalunya

----------------------------------
Sóc en Carles Barrull, responsable comarcal de CDF-Convergència Democràtica de la Franja. Davant els comentaris d'un anònim sobre què fa CDF vers el tema de la sanitat de la gent de la Franja a Catalunya,
faré alguns aclariments:

1. Dir que "Catalunya expulsa" els pacients de l'Aragó és molt demagògic, a més de fals. Catalunya accepta els pacients a les urgències dels CAPS i dels hospitals, però no per a tractaments continuats que diuen que es realitzin als hospitals d'Aragó. Abans d'aplicar aquest protocol a Catalunya, els hospitals aragonesos
(Barbastre) ja van fer el mateix amb gent nascuda a l'Aragó que va emigrar a Catalunya i que a l'Aragó hi passa les vacances d'estiu, en aplicació a tractaments llargs. I estic parlant de ja fa tres anys.

2. CDF pot fer ben poc quant a les ambulàncies aragoneses, que en accidents de trànsit a la N-230, reben ordres de no traslladar cap pacient ni català ni aragonès a Lleida i els metges de la Ribagorça
enviïn directament als pacients a Barbastre, sense donar la possibilitat de triar.

3. L'origen de l'anomenat "conflicte sanitari" radica en el deute que té el Sistema Aragonès de la Salut -calculat oficialment en quasi 10.000 milions d' euros- amb el Sistema Català de la Salut per haver
atès pacients aragonesos en hospitals i CAP catalans i que Aragó no ha pagat. D'aquesta negligència o falta de seriositat, els responsables són el Govern d'Aragó i l'Institut Aragonès de la Salut, durant els
diferents governs autonòmics del PSOE i ara, del PP. I va ser des de l'Aragó que es va començar a negar l'assistència a aquells pacients catalans que tenen segona residència a l'Aragó.
4. Potser en lloc de preguntar a CDF que fa i que deixa de fer, s'hauria de preguntar al PSOE, que porten anys i panys governant, què és el que han fet o bé, han deixat de fer perquè un servei fonamental com aquest que abans funcionava, ara no funcioni.

5. Considero que els serveis sanitaris són una qüestió fonamental,universal i de proximitat per a qualsevol ciutadà i per a garantir l'Estat de Benestar. CDF així ho entenem i a més, que afecta
directament a la qualitat de vida dels nostres pobles. Per això, com a Ribagorça i Franja, la nostra preocupació i sensibilitat vers aquest tema és cabdal, amb la pretensió de garantir la cobertura sanitària de
qualitat i proximitat des de Catalunya. En la mesura de les nostres possibilitats, intentem informar i intervenir per resoldre justament els diferents problemes existents i en benefici dels nostres pobles i
veïns.
6. Per això amb qüestions com el futur del Centre d'Assistència Primària d'Areny, responsablement, ho hem preguntat a l'Alcalde i l'equip de govern, que encara no s'han pronunciat de manera oficial.
(teniu més informació sobre aquesta qüestió municipal en un post d'aquest bloc que vau publicar ahir). Però ara pregunto jo, fa uns set anys, el govern del PSOE-PAR va treure el metge d'Areny durant un temps: ¿això tampoc va passar?. Fem memòria.

7. Es per tot això que CDF que estem mantenint reunions i estem recopilant els informes pertinents però hi ha una cosa evident, a priori: si la gent de la Franja paguem la sanitat a l'Aragó i rebem i
volem rebre els serveis sanitaris catalans, Aragó té un deute amb Catalunya que ha de pagar. És així, com qualsevol persona pot entendre, davant la situació de retallades importants que pateix la
sanitat catalana. Us ho recordo, ¿qui no paga, qui no compleix amb els seus ciutadans?

COMENTARIS AL BLOC/COMENTARIOS EN EL BLOG

Alguns de vosaltres heu intentat enviar comentaris i no s'han publicat correctament com és el cas de Carles Barrull, que ho ha intentat diverses vegades. Us demanem disculpes i us demanem que envieu comentaris, notícies, etc d'Areny i comarca a: areny.2010@gmail.com

Algunos de vosotros habéis intentado enviar comentarios y no se ha publicado correctamente, como es el casp de Carles Barrull que lo ha intentado en diversas ocadiones. Os pedimos disulpas y os pedimos que envieis comentarios., notícies, etc de Arén y comarca a: areny.2010@gmail.com

domingo, 18 de septiembre de 2011

CDF INSTA A L'AJUNTAMENT D'ARENY I A LA COMARCA DE LA RIBAGORÇA A DEFENSAR ELS CIUTADANS I LES EMPRESES DAVANT LES CONTÍNUES AVERIES EN EL SERVEI DE TELEFONIA

Convergència Democràtica de la Franja critica la passivitat de l'Ajuntament d'Areny quant a les contínues avaries en el servei de telefonia que mes rere mes, d'una manera reiterada, deixen sense
servei als usuaris d'Areny, Sopeira, El Pont de Montanyana i La Terreta (terme municipal de Tremp), afectant les connexions de telefonia i internet i produint importants perjudicis als comerços i
empreses dels pobles afectats. La precarietat de les instal·lacion que Telefonica té al terme d'Areny i el deficient manteniment són les causes d'aquests problemes en el subministrament del servei cada cop que plou i que hi ha tempestes. A més, el departament tècnic d'aquesta companyia tarda un mínim de tres o quatre dies a restablir servei.

La relació de dies sense servei telefònic a Areny de Noguera, El Pont de Montanyana, Sopeira i La Terreta (Ajuntament de Tremp) dels darrers mesos ha estat el següent:

MAIG
3 dies: del 7/05/11 a les 20:04 fins al 10/05/11 a les 13:54
JUNY
1 dia: del 26/06/11 a les 15:22 fins al 27/06/11 a les 13:58
JULIOL
4 dies: del 12/07/11 a les 21:23 fins al 14/07/11 a les 13:58 i del
19/07/11 a les 11:23 fins al 21/07/11 a les 17:21
AGOST
2 dies: del 25/08/11 a les 11:43 fins al 27/07/11 a les 9.57

Cal que les administracions resolguin aquest problema reiterat que fa que la prestació de serveis sigui molt deficient, generant perjudicis irreparables al teixit comercial i empresarial de la zona. Què pot fer
un empresari amb porta oberta quan un client li paga amb targeta de crèdit i no pot cobrar-li perquè no pot realitzar la transacció bancària, sense línia telefònica?

Sent un territori amb una gran part del sector econòmic depenent del comerç i del turisme, no ens podem permetre aquestes situacions tercermundistes.

CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE LA FRANJA DEMANA A L'AJUNTAMENT D'ARENY DE NOGUERA INFORMACIÓ SOBRE LA POSSIBLE SUPRESSIÓ DEL CENTRE DE SALUD

El passat divendres 26 d'agost, CDF-Convergència Democràtica de la Franja d'Areny de Noguera va presentar una instància administrativademanant a l'alcalde d'Areny, sr. Miguel Gracia, que informés sobre la possible supressió del Centre de Saludd'aquesta localitat ribagorçana. En concret, CDF demana a l'equip de govern de l'Ajuntament d'Areny, que "informi de la postura oficial de Departament de Salud del Govern d'Aragó" i que "expliqui en quin punt estan les negociacions i les actuacions d'aquesta Ajuntament en pro de mantenir aquest servei públic al nostre municipi".
CDF recorda, en el document presentat, que "existeixen informacions entre els nostres veïns, sobre una possible desaparició per tancament del Centre de salut municipal, amb immediatesa" i que "aquestes informacions, tractant-se d'un tema tant rellevant, com és el de l'assistència sanitària al nostre municipi, han creat certa alarma  entre la població, incrementada perquè des del nostre Ajuntament no

s'ha fet cap valoració de la situació".

Tot i que el PSOE local diu oficiosament que no hi ha cap postura oficial sobre aquest tancament, CDF hem rebut informacions de personesparticulars d'altres municipis de la comarca manifestant que aquesta notícia si que està estesa entre el personal sanitari, fins i tot, mesos abans del canvi polític al Govern d'Aragó, a finals de maig.

CDF recorda que no és el primer cop que l'Ajuntament d'Areny, i en concret, el grup municipal socialista neguen informacions "socialment complicades de gestionar" que, desprès, resulten realitats ben certes, tal com va succeir amb l'augment de la capacitat de transport de la línia de Alta Tensió "Foradada del Toscar- La Pobla de Segur". Sobre aquesta línia, primer van negar l'existència del projecte i posteriorment es van veure obligats a reconèixer que havien rebut la documentació a l'ajuntament feia mesos, inclús van manifestar l'existència d'al·legacions a un projecte "inexistent".

Per part de CDF ens preocupa una qüestió fonamental: què és el que no entén el grup municipal del PSOE?
La situació és molt senzilla:
· els veïns estan preocupats per aquestes informacions que comencen a córrer per Areny sobre el tancament de l'ambulatori. Lògicament, són els veïns qui ens demanen si tenim confirmació sobre
aquesta situació – que no és la primera vegada que es planteja a la zona- o si hi ha més detalls
· Nosaltres, CDF, des de la responsabilitat i la transparència polítiques, parlem amb qui considerem oportú per contrastar informacions i evidentment, demanem al nostre Alcalde que, davant
aquest tema que amoïna als veïns del poble, digui quin és el futur del servei sanitari a Areny. L'instem a demanar informes a la Conselleria i que faci pública aquesta informació.

Aquesta és la nostra funció i el compromís que vam assumir amb els veïns que així ens ho van demanar.
· Quasi bé un mes després, l'Ajuntament no ha respòs ni ha manifestat formalment i oficial cap parer sobre aquest tema tan delicat. PERÒ sí que, per part d'algun dels seus càrrecs electes, han
preferit optar per altres opcions. En concret, posar en entredit la responsabilitat i la credibilitat de les persones de CDF que hem estat treballant aquest tema, vetllant pels interessos de la gent d'Areny i
demanant a l'equip de govern municipal, que són qui tenen la responsabilitat de fer-ho, que confirmi aquestes informacions que neguitegen els veïns i que facin una defensa ferma i clara.

Si en lloc d'informar i de donar explicacions al poble preocupat que les demana, l'equip de govern prefereix callar de manera oficial, no respondre administrativament als requeriments que se'ls hi fa i jugar a l'intent de descrèdit dels responsables polítics d'altres partits, continuen fent les coses com sempre. I és evident que es continuen equivocant.

viernes, 2 de septiembre de 2011

El PP-PSOE, ya es una realidad en la Ribagorza


Los pactos PP-PSOE ya son una realidad en la Comarca de la Ribagorza y demuestran que entre unos y otros, no hay tantas diferencias ideológicas o políticas como han pretendido mostrar durante años. El reiterado apoyo entre unos y otros a diferenbtes leyes y proyectos, la reforma de la Constitución estableciendo un límite de endeudamiento , modificando la Constitución sin ningún referendúm, los traspasos y/o transfuguismos de miembros de uno a otro partido y que en estas últimas elecciones han engrosado las listas del PSOE y/o del PP dependiendo las localidades, muestran el buen entendimiento entre ambos grupos políticos en el Congreso de los Diputados y en el Senado.A nivel más cercano, en los ayuntamientos, también se han reflejado en diferentes pactos de gobierno, como el que se produjo de manera manera directa en BENASQUE, ahora gobernado por una alcaldesa del PP (Luz Gabás) grácias al apoyo del PSOE y en contra de la lista más votada: del PAR (José Ignacio Abadías)

En GRAUS, anteriormente el PSOE de María Victoria Celaya gobernaba con el apoyo explícito del PP de José Antonio Lagüens, y ahora es el PP quien gobierna con la con el apoyo indirecto del PSOE

En la COMARCA DE LA RIBAGORZA anteriormente ya gobernaban todos los partidos (PSOE, PP, CHA, PAR) bajo la presidencia de la lista más votada: PSOE de Pepe Franch. En enero de 2010 el PAR fue expulsado del equipo de gobierno, pero se continuó igual, Según los resultados del 22 de mayo, la lista más votada es la del PSOE pero se podía hacer un pacto PP-PAR que se produjo la tarde anterior de Pleno comarcal. Sin embargo, en el Pleno de constitución de la Comarca, el PSOE, obtuvo el apoyo de la CHA y la abstención del PP, que le favoreció obtener la Presidencia de la Comarca una vez más a Pepe Franch (PSOE)

En el discurso de los grupos políticos, los portavoces del PP y del PSOE, los dos de BENABARE: Alfredo Sancho (PSOE) y Luis Rabal (PP). se piropearon mutuamente por el buen entendimiento que tienen en Benasque, Graus y en la Comarca y suponemos que también en Benabarre. El resultado de esta votación es Presidencia del PSOE (Pepe Franch) y vice-presidencia del PP (Luis Rabal). En menos de 24 horas el PP pasó de apoyar un gobierno del PP-PAR a un gobierno continuista del PSOE-PP-CHA sin ninguna explicación y demostrando una vez más que ser vote a unos u a otros, TODO ES LO MISMO en la Comarca de la Ribagorza, la Comarca del PP-PSOE.